Skip to main content

Už více než století posouvá MONIN hranice nápojové kreativity.

1912

Georges Monin zakládá společnost v Bourges, Francie.

1920–1929

Vývoj a uvedení prvních ochucených sirupů MONIN.

1930

Začíná export likérů a sirupů do Evropy a Karibiku.

4

1938

Prodej přesahuje 1 milion lahví, představuje se maskot Le Troubadour.

1944–1945

Po úmrtí zakladatele přebírá vedení syn Paul Monin a zaměřuje výrobu čistě na sirupy.

1992–1993

Olivier Monin se stává prezidentem a otevírá dveře globální expanzi.

1996

Spuštění prvního závodu mimo Evropu – Clearwater, Florida (USA).

2009

Otevření výrobního závodu Kuala Lumpur, Malajsie a brand office v Šanghaji.

2012

MONIN slaví 100 let a uvádí limitované jubilejní edice.

2015

V Clearwater vzniká Flavor Innovation Center pro vývoj nových příchutí.

2018

Spuštění továrny v Číně, rozšíření sítě výrobních závodů na čtyři kontinenty.

2020

Otevření druhého amerického závodu v Nevadě, navýšení kapacity pro Severní Ameriku.

2024

Portfolio čítá 150+ příchutí, 5 výrobních závodů a distribuci ve více než 150 zemích.